Gå for en god sag

Ladywalk donerer hvert år til organisationer, der støtter sygsdomsramte kvinder i Danmark.
I 2021 vil Ladywalk støtte Psykiatrifonden og Hjerteforeningen. 

Psykiatrifonden

Vi er meget taknemmelige for at være en af Ladywalks to velgørenhedspartnere igen i 2021. For os er Ladywalk en unik mulighed for at sætte fokus på en af de mest udbredte sygdomme i Danmark, nemlig angst, som er særlig udbredt blandt unge kvinder. For dem er det afgørende at få skabt mere opmærksomhed om deres sygdom og dermed bane vejen for større åbenhed.

Hver femte unge kvinde (18-25 år) oplever svære symptomer på angst, som kan gøre det svært at leve et normalt, aktivt og socialt ungdomsliv.
Med Ladywalks støtte til kampagnen Sig det højt - stop angsten kan vi sammen gøre flere i stand til at tale om det og handle, hvis de oplever symptomer på angst, stress eller pres hos dem selv eller andre. 
For det er første skridt mod hjælp, behandling og bedring. 

Vi vil gøre op med perfekthedskulturen og have flere til at åbne op og tage snakken med hinanden om det, der er svært. Og hvor flyder samtalen lettere – også om livets svære emner – end på en god gåtur, som til Ladywalk?

Vi glæder os til sammen med Ladywalk og alle I seje deltagende kvinder at sætte fokus på et vigtigt emne, der præger alt for mange unge kvindeliv i dag.

Hjerteforeningen

Vi er stolte over at være med som partner igen i 2021, og vi ser hvert år, at rigtig mange af vores medlemmer tidligt efterspørger billetter, fordi det efterhånden er blevet en rigtig god og hyggelig tradition for dem at gå med som firmahold eller privatpersoner.

Hjerteforeningen og Ladywalk har begge fokus på sygdomsramte kvinder, og på at kvinder får mere motion ind i hverdagen – og gerne i et socialt fællesskab.

Sammen gør vi en stor forskel for kvinder med hjertesygdom, for vi kan tydeligt se sammenhængen mellem både den mentale og fysiske sundhed og hjertets generelle sundhedstilstand.

Med deltagelse i Ladywalk som målet, har mange kvinder mulighed for og incitament til en motionsform, der nemt kan passes ind i en travl hverdag – også hvis man ikke er motionsfan.
Hvert skridt er et skridt i den rigtige retning mod et sundere og bedre liv med et hjerte, der holder længere. En daglig gåtur på ca. en halv time reducerer risikoen for hjerte-kar-sygdommen med 30 procent – jo længere du går, desto mindre er risikoen. Samtidig er gang godt mod søvnløshed, depression, angst og stress, og du træner ligeledes din hjernes hukommelse og kreativitet.

Vi er nået langt på hjerteområdet de seneste år, men der er stadig brug for forskning i bl.a. forskelligheden i kvinders og mænds hjerter, og der er stadig brug for at oplyse om vigtigheden af motion i hverdagen.
Derfor går pengene fra årets Ladywalk til forskning i kvinder og hjertesygdomme.

Tak til alle jer kvinder, der stiller op hvert år og gør Ladywalk til den fantastiske begivenhed, den er. Vi glæder os til at møde jer rundt om i landet i september.

Hvad har Ladywalk støttet igennem årene.

Hvem skal Ladywalk støtte i 2022?

Ladywalk vil også i 2022 donere beløb til foreninger, der støtter sygdomsramte kvinder. Alle kan foreslå foreninger, der skal modtage støtte fra Ladywalk i 2022.

Ansøgningsfristen for at indstille foreninger til at modtage penge i 2022 er den 1. juli 2021. Kun skriftlig begrundede ansøgninger indsendt før denne dato vil komme i betragtning.

Send en skriftlig begrundet ansøgning til formanden for Ladywalk, Ivan Mejlgaard, på ivan@ladywalk.dk